JKD materiaal

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Materiaal

De eerste lessen heb je geen materialen nodig.  Echter is het wel aan te raden om na inschrijving een aantal spullen aan te schaffen. Er zijn essentiële materialen nodig en sommige zijn op advies.

 1. Handschoenen. Om jezelf maar zeer zeker je mede-leerling te beschermen, zul je handschoenen moeten aanschaffen. Er zijn nogal wat handschoenen te krijgen.
  Echter zijn er maar twee goede handschoenen die wij bij JKDCNL gebruiken. Dat is een MMA handschoen met padding erop. Ronin: Shooter of de Booster BFF-8.
  Deze kun je zelf bestellen of bestel ze bij mij.
 2. Mondbescherming. Ook wel bitje genoemd is om je gebit te beschermen. Deze gebruik je met name als we pressie / sparringsoefeningen hebben.  In elke sportwinkel of online sport shop is wel een bitje te vinden. Ik zelf heb goede ervaringen met de goedkoopste bitjes die er zijn. Deze zijn makkelijk te vormen, wellicht iets korter te maken en zitten prima.  Dure bitjes is een kwestie van meer geld besteden aan shock absorptie. Echter is het doel van JKD juist om goed te blokken. 🙂  Bekijk hier eens wat bitjes.  Bij mijn kun je de MG-2 bitjes van €4,00 aanschaffen indien gewenst.
 3. Kruisbescherming.  Voor de man onmisbaar. Zorg voor de juiste bescherming van je eigen kruis. Schaf een tok aan. Een maat M wil niet zeggen dat dit gerelateerd is aan de grote van je geslacht, maar is gewoon je broek maat. Ik zelf heb een maat M zwembroek, dus ook een maat M van kruisbeschermer.  Mocht je een thaise – metalen – tok aanschaffen, dan is het handig om een L te nemen.
 4. Scheenbeschermers. Is een dure liefhebberij. Voor sommige ook niet direct nodig om aan te schaffen. Echter wel tijdens pressie / sparring noodzakelijk.  Er zijn nogal wat soorten, maten en kleuren. Pas er gewoon eens een paar.
  In de zaal in Groningen trainen we op blote voeten. Dit is voor Jeet Kune Do niet gebruikelijk. We trainen altijd met schoenen. Echter ‘gewone’ schoenen op de mat mag niet. Worstelschoenen, taekwondo schoenen of speciale mma schoenen mag wel. Laat je door mij informeren.  Vanwege de schoenen die wij dragen ook het feit dat we scheenbeschermers hebben waarbij ik de wreef bescherming af kan halen. Muay heeft dit soort beschermers. Niet goedkoop, maar ik doe ongeveer 10 jaar per paar. Een goede investering dus.  Andere scheenbeschermers kunnen in Groningen wel indien je geen schoenen draagt.  Zoek gerust een paar die lekker zitten.  In Groningen (Benifit-shop) is een winkel waar je kunt passen. Daarna lekker online shoppen is altijd beter 🙂 Welke ook goed zijn en qua prijs ook nog eens gunstig is de Ronin Krav Maga scheenbeschermer.
 5. In je assortiment hoor in een later stadium ook een hoofdbeschermer.  Koop er niet zo maar een, maar altijd een die ik je aanraad.
 6. Voor de gevorderden hebben we ook ‘safety brillen’, zodat we met enige regelmaat Bil Jee’s kunnen oefenen
 7. Power scheenbeschermers.  We gaan voor de club ook een aantal ijshockey scheenbeschermers aanschaffen. Dit hoef jij niet te doen, maar gaan we wel gebruiken om de ‘stop / hit’ te oefenen.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]