Ja, je leest het goed ‘vergeet al je voornemens’. Vanaf nu zul je eind december geen voornemens meer nemen. Of ga je me vertellen dat de voornemens van vorig jaar of het jaar daarvoor daadwerkelijk plaats hebben gevonden? Zo ja, gefeliciteerd, maar ik hoor de mensen om mij heen toch altijd weer dezelfde voornemens maken.

Voordat ik verder ga. Ik heb net de nieuwe scheurkalender opgehangen en mag dus weer 365 keer scheuren en genieten van wijze woorden die de Happinez scheurkalender met zich mee brengt. Gisteren – 31 december 2010 – stonden er de volgende woorden:

“Is het werkelijk zo dat de tijd ouder maakt? Nee, nee, dat is niet waar, de tijd gaat niet voorbij. Wijzelf zijn het, die door de tijd heen gaan.”

Dus vergeet je voornemens. De gebruikelijke stoppen met roken, afvallen, meer sporten, meer tijd voor mn gezin maken en noem ze maar op, staan elk jaar weer op het programma van de voornemens. Het woorden boek zegt over voornemens : het plan hebben om! Je bent dus van plan om af te vallen, etc. Maar een plan hebben wil niet zeggen dat er daadwerkelijk ook een actie is. Hoe zorg je er nou voor dat je voornemens daadwerkelijk gebeuren? Nou ik zou zeggen, draai je voornemen om in een belofte.

Stel jij spreekt met een goede vriend of vriendin af om op een zaterdagmiddag om 13:00 uur lekker in de stad wat te gaan lunchen. 13:00 uur? Hoor jij jezelf nog zeggen, “ja, 13:00 uur” was de reactie. Je neemt de bus of de auto naar de stad. Je zorgt dat je er op tijd bent. Je houd het beste tafeltje bezet en om 13:05 uur het SMSje. “Sorry, ik ga het niet redden. Ander keertje?”. Wat doe je? Hoe voel jij je? En draai het maar eens om. Je hebt zelf een afspraak gemaakt om naar je ouders te gaan op 1e kerstdag en dat je rond 16:00 uur zou komen. Je komt stipt om 16:00 uur of zelfs een kwartiertje eerder, want je weet hoe jij je zelf voelt als je de belofte niet nakomt.

Een belofte is dus erg sterk. Dus zet je voornemens om in een belofte naar jezelf toe. Misschien moet je een paar kleine beloftes maken en niet 1 hele grote. Zo heb ik mezelf beloofd om 6 keer in de week op mijn crosstrainer een workout van minstens 30 minuten te doen. Ik heb mezelf belooft om een gezonde papa te zijn voor mijn kind. Dus niet zo’n dikke vader die je tijdens de vakanties regelmatig ziet lopen. Ik heb mezelf beloofd om veel te genieten en nooit meer haast te hebben. Dus, welke belofte maak jij jezelf? Een belofte met jezelf breken geeft niet zo’n goed gevoel, dus het is een stuk sterker dan een voornemen. Zet hieronder deze blog gerust jouw belofte naar jezelf. Ik vraag rustig over een tijdje hoe het met je belofte gaat!
Beloof je me dat je de tekst nog een keer leest?

Groet en nogmaals een gelukkig 2011.
Robin

4 thoughts on “Vergeet al je voornemens”
 1. Mijn belofte is een balans te vinden in het werken, sporten, afvallen, vrienden bezoeken, studeren… en natuurlijk meer quallity time met mijn Wybren door te brengen…

  Lian

  1. Hi Lian,
   Dank je wel voor je belofte! En een mooie ook! Ik beloof een gezonde papa te zijn en te blijven voor mijn kleine die een dezer dagen op de wereld verschijnt. Dit betekend natuurlijk regelmatig sporten, geen stress, gezond eten en genieten van mijn leven. Daarnaast beloof ik dat ik dit jaar voor iedereen die internet heeft, een zelfverdedigingscursus on-line kan volgen. Zo hoop ik dat diverse mensen die nog nooit iets aan vechtsport hebben gedaan, met veel enthousiasme mijn lessen via het internet volgen en daarna bij de sportschool in de buurt gaan beginnen.!

 2. Joehoe!!

  Mij grote belofte heb ik al gehouden aan mijzelf.Ik ben al 2 jaar gestopt met roken!!Das 1..Ten 2e heb ik mijn andere belofte ook gehouden en dat is sporten!!Gaat ook goed 🙂 Mijn 3e beloften is soms wat lastiger maar dat begin ik ook al aardig onder de knie te krijgen..Altijd je eigen pad bewandelen en de mensen die je naar beneden willen halen in de pleaser die je vroeger was buiten te sluiten en niet meer toevoegen aan je leventje..Dan heb je er ook geen stres van 🙂 En ik moet je zeggen,ik wordt er allemaal zeer gelukkig van!!Ben wel benieuwd wanneer dat kleine spruitje nou ter wereld gaat komen hoor Robin 🙂 Hou ons op de hoogte..

 3. Mijn belofte is geen beloftes maken die ik niet kan waarmaken.
  Wel beloof ik harder te werken aan mn prive, en harder te werken aan mn bedrijf en hier de perfecte balans in te vinden.
  Voor iedereen:…. Alleen haalbare en maakbare beloftes uitspreken ok?

Comments are closed.