Hi hallo! Niets gaat vanzelf. Voor de zen meester misschien die stilletjes op een berg zit en genoeg heeft aan één korrel rijst per dag. Op Facebook delen we vaak onze mooie momenten, leuke dingen, nieuwe schoenen, lachende mensen, interesses de we hebben of als het dan wat zwaar of gewichtig is, dan tonen we zelf maar al te graag beelden of foto’s van andere mensen die het zwaar hebben, of we snijden zware onderwerpen aan en geven onze mening. 

Ook ik kamp net zoals iedereen met uitdagingen, tegenslagen, kronkels in mijn hoofd, maar dat moet ook. Dit alles maakt ons menselijk. Om ons leven naar een hoger level te nemen, moeten we begrijpen dat het niet de externe factoren zijn die bepalen wie we zijn of worden. We willen allemaal controle over het innerlijke om zo onze emotie, fysiek, financieel en spiritueel onszelf te begrijpen en te groeien.

Er zullen zeker momenten zijn waarbij je totaal gefrustreerd of zelfs hopeloos vast zit. Echter zoals je zelf ook weet zit je nu toch gewoon weer achter je PC en lees je deze tekst.  Dat moment wat jij je nog glashelder kunt herinneren is geweest en je bent er bovenop gekomen. Ongeacht de fase van je leven waarin je nu zit, je zult altijd uitdagingen tegenkomen en zelfs nodig hebben om verder te komen. Je zult echter jezelf nog beter moeten leren kennen. Wat zijn je triggers, wat zijn jouw gewoontes, waarom stel je zoveel uit, waarom doe je niet wat je moet doen, waarom doe je wat je niet moet doen? Of het nu afvallen is, je financiën onder controle krijgen of je passie vinden in je werk en je relatie, je zult jezelf diverse vragen moeten stellen en de juiste focus hebben.

Ik type altijd gewoon wat ik denk, dus grammaticaal is het vaak niet correct. Hierboven echter staat een zin met een klein verschil, dus misschien heb je er heel snel overheen gelezen of dacht je 2x hetzelfde te lezen. Ik zal ‘m nog een keer typen :

waarom doe je niet wat je moet doen, waarom doe je wat je niet moet doen’.

De grootste illusie in het leven is dat we geloven dat we bepaalde dingen NIET kunnen bereiken.

We denken dat we simpelweg de middelen niet hebben om gestelde dromen of doelen te halen. Geen genoeg geld, geen genoeg tijd, de juiste mensen niet kennen, de juiste training niet hebben, etc. Natuurlijk kan het écht zo zijn dat dit er bepaalde bovenstaande punten op dit moment niet mogelijk zijn, maar er is een tijd geweest in je leven dat dit geen enkele issue was.

Ook al lijkt de obstakel enorm groot, met de juiste focus en jouw eigen vindingrijkheid zul je het bereiken. Onze emotie is het juiste middel om de focus en de middelen te krijgen die we nodig hebben. We zijn vaak geneigd om tijdens de tegenslagen die we krijgen de illusie van falen als waarheid te zien. Er zijn momenten waar we niet lager kunnen zakken en waar we ineens zeer helder de drive vinden, de mogelijkheden zien om de doelen te verwezenlijken en onszelf weer omhoog te trekken. Dit moet dus ook mogelijk zijn op het moment dat we niet ‘rock bottom’ of uitgeteld liggen. We hebben de mogelijkheid om tijdens goede tijden, nog meer drive te vinden om nog meer uit het leven te halen.

Wees enorm opgewonden, gretig, vol verlangen, enthousiast, geïnspireerd en volledig bezig zijn met je doel met de juiste focus.

Als we eenmaal realiseren dat wij volledig controle hebben over de ‘brandstof’ die onze gedachten en onze acties bepalen, dan is de volgende stap om een keuze te maken in elk moment en tijdens je hele leven.

6 thoughts on “Wees vindingrijk”
  1. Hi Anita,
   Ik moet je hopelijk niet teleurstellen met dit antwoord, maar nee, ik heb deze blog niet voor jou geschreven.
   Ik kom tijdens mijn privé lessen, de mensen die ik spreek en de groei die ik zelf elke dag wil ervaren iets tegen dat mij triggered om te melden. Ze komen vaak aanvliegen als vlinders in mijn hoofd. Ze maken dermate veel wind dat in dat kleine hoofdje van mij het een stom lijkt en dan moet ik tikken. Wel weet ik dat de tekst grip zal hebben op elk individu dat openstaat voor groei en kennis van anderen. Dus gefeliciteerd, je hebt je opengesteld en woorden kunnen ervaren zonder ze direct een waarde te geven. Nu een kwestie van de woorden nog eens lezen en in je op te nemen om ze direct toe te passen. Succes!

   1. Dank je & jij: gewoon zo doorgaan!! ik zeg niet dat ik ‘t gelijk allemaal toe kan passen, maar ik lees en neem ‘t in me op & ‘k leer hiervan …
    & dat gaat dan in mijn hoofdje mee 🙂

 1. Tja… ik begrijp het volledig. Door gebrek aan moed bleef ik hangen in de omgeving en situaties aanwijzen waardoor ik niet deed wat ik wilde doen. Het was niet makkelijk om mij los te trekken en te gaan staan voor wat ik wil. (Ookal is nog niet alles duidelijk :p) Natuurlijk is mij niet helemaal meer duidelijk wat ik zelf wil. Dat was mijn beloning voor het laten vallen van mijn wensen. Het positieve is, dat ik nu heel goed weet wat ik in ieder geval niet meer wil. Dat maakt het wel eenvoudiger om te voelen wat ik wel wil. En daar ben ik zo enorm blij om!! ♥ De weg naar beter voelt nu in ieder geval eenvoudiger. 🙂

 2. wederom inspireert me dit blog ook.
  Je blogs zetten me tot denken, en door dat denken zet me dat tot handelen.
  Je laat me anders kijken naar bepaalde zaken.
  En soms zet je de woorden zo op papier zoals ik er ook over denk.

  thnx.

Comments are closed.