Ze is al een jaar of zes een van mijn beste vriendinnen. Ook al ziet zij het zo niet, ze heeft mij gesteund in een moeilijke tijd. Ik coach al jaren en jaren vele mensen op gebied van weerbaarheid, leiderschap en persoonlijke groei. Echter na twee zware schouder operaties (links en rechts) waarbij elke schouder 6 maanden revalidatie nodig hadden, was ik fysiek en mentaal niet zo sterk om het allemaal alleen te doen. Harry Rammers mijn fysio heeft mij elke dag behandeld en postoperatief veel kunnen doen.

Als je vanaf je zesde levensjaar bijna elke dag sport en ook nog op niveau en vervolgens niets meer te doen vanwege de schouderoperaties dan val je in een aardig gat. Veel pijn, pijnstillers, niet bewegen, op bed hangen, dvd’s kijken en de nodige kilo’s aankomen was het gevolg. Jolanda heeft tijdens mijn revalidatie en daarna me perfect begeleid en zat ik in no-time weer op mijn oude gewicht. Dit is jaren geleden, maar op de dag van vandaag ben ik haar nog steeds dankbaar.

Ik ben van mening dat iedereen zich bij ‘zijn leest’ moet houden. Ik geef dan ook geen voedingsadviezen aan mijn klanten. Natuurlijk kan ik wat basis adviezen geven, maar daadwerkelijk op maat gemaakte schema’s, klaar staan voor vragen en de juiste stappen nemen tijdens het proces is in de voeding erg moeilijk. Vandaar dat ik, vooral na de winterperiode na de mooie chocolade letters in mijn schoen, kerstdiners en oliebollen, weer samen met haar om de tafel ga zitten om naar mijn lijf te kijken en te bepalen hoe en wat ik de komende maanden moet doen om mijn lijf, en dus ook mijn geest, fitter en gezonder te krijgen.

Niet alleen een aanrader, maar ook een must om eens met haar zo’n traject in te gaan. We kunnen wel een Sonja Bakker boek kopen, maar dat gaat écht niet lukken. Dat weet je zelf ook wel. Ik geef zoals jullie weten Personal Fight Training en coach daadwerkelijk persoonlijk mijn klanten. Of zouden ze dit kunnen leren vanuit een boekje? Ha ha dacht het niet. Dus ga eens met haar om de tafel zitten en zorg voor een goed plan dat voor jou werkt. Zij is de crème-de-la-crème op gebied van fitness en health. Ze is wereldkampioene en Miss World geweest. Zij zit al jaren in het vak en zit nooit stil. Sportschooleigenaresse, Bondscoach KNKF, Medewerkster Sport in Holland, Redactie Muscle Mag NL, Chairmember EBPF Womans Committee, Personal Trainer, Dieetbegeleider, Wedstrijdbegeleidster, Model, Danseres, Aerobiclerares, Spinning instructor en A sporter NOC/*NSF.

Voor meer informatie www.jolandabeuving.nl of volg haar via haar Twitter
Maak eens een afspraak met haar en je zult niet alleen tijdens het gesprek warm worden, maar ook versteld staan.

2 thoughts on “Wereldvrouw als coach”
 1. Ciao Robin,
  Ik ben blij te weten dat je een persoon naast je hebt die je zo goed steunt in alles wat je doet, en je geholpen heeft bij het weer “op de been komen”. Ik kan mij heel goed voorstellen dat die periode heel erg zwaar voor je is geweest. Het niet meer kunnen doen waar je het meeste van houdt….Ik herinner mij de oefeningen die je in Idro deed.
  In je woorden, in alles wat je schrijft zie ik rust, liefde en geluk…Ga zo door !!!

  Mijn man doet aan motorcross, en 12 jaar geleden, ik kende hem net een jaar, heeft hij hierdoor zijn rechterdijbeen gebroken en zijn rechter enkel. Iedereen zei dat ie op moest houden met dat crossen….weet je wat hij alleen maar wilde ? Dat we de volgende dag het blad Motorcross mee zouden nemen, zo zou ie wat te lezen hebben, Lijkt iets heel stoms, maar voor hem was het belangrijk. Het heeft voor hem een aardig tijdje geduurd voordat die been weer helemaal ok was. Er is een moment geweest dat ie zei “misschien moet ik er maar mee ophouden”, maar dat duurde niet lang, en zo is ie weer op zijn motor geklommen. en gingen we weer elk weekeinde naar een wedstrijd. Hij heeft de motor een tijdje aan de muur gehangen toen ik 8 maanden van Michael inverwachting was, maar zodra hij eindelijk op de wereld was….was zijn pappie weer in de piste (en Michael net èèn maand oud ook ). De afgelopen paar jaar doet hij geen wedstrijden meer, en crosst hij minder, doordat hij soms zonder werk is, en we soms met èèn loon in 4 rond moesten komen.
  Vorig jaar is ie, na èèn jaar bijna helemaal stil gestaan te hebben, naar een vriendschappelijke wedstrijd gegaan. God mag weten wat er in zijn kop om ging….
  Ik weet alleen dat ze mij op gebeld hebben om te zeggen dat hij in het ziekenhuis was : linker schouder gebroken.
  Zo zie je dat ik allebei de kanten ken : de passie van, en hoe het is om voor een man te zorgen die zijn passie ziet verbleken, maar er van blijft dromen, en er alles aan wil doen om het weer te doen……Mijn man zal niet meer zoals voorheen crossen, en ik hoop elke keer weer dat hij er wat van geleerd heeft. En dat lijkt ook zo, buiten de piste, maar zodra hij op zijn motor zit, en in de piste is met zijn vrienden (vooral in wedstrijdvorm)…wie houdt hem tegen ?!
  Ik kan alleen maar zeggen dat ie beter op moet passen, zodra ie moe is niet moet denken “nog èèn rondje”, maar dat ie gelijk de piste uit moet gaan. Beter geen wedstrijden meer doen, en in plaats daar van mee helpen in de piste met het vlaggen, om er nog deel aan te maken. En voor de rest gewoon voor de lol gaan crossen, zonder competitie.

  Nou ik wens jullie allebei het beste in wat jullie doen : siete grandi (= jullie zijn groot)

  veel liefs Lynda

 2. Bij het lezen van Robin’s blog was ik ontroerd.
  De positieve woorden, complimenten…. Soms komen dingen op een moment dat je het nodig hebt en voor mij is dit zeker het goede moment.

  I.d.d. we zijn mensen….. en mensen zien dingen anders.
  We proberen elkaar te helpen en het zo goed mogelijk te doen, ieders op zijn eigen manier.
  Mensen komen in je leven met een reden, sommige verdwijnen en sommige blijven.
  Robin is een blijver en is voor mij een aanvulling in mijn leven. Iedere vriend, vriendin heeft zijn eigen “aanvullertje” en hij laat me regelmatig denkertjes zien 🙂 (Ja Robin, Ik weet het)

  Trots ben ik dat hij naar zo’n zware periode van zijn operaties de kracht heeft gehad om dit alles voort te zetten.
  De kracht die de mensen uit zijn workshops halen met MMA en zijn personal trainingen.
  Want geloof me, het is niet alleen het lichamelijke aspect maar ook geestelijk.
  Want blij zijn, veilig zijn, gelukkig zijn en tevreden met jezelf is zeker onze motto!
  Het is je innerlijk wat telt want dat straal je uit!
  Thanks Robin (ook dat ik naast Humberto sta op je website, haha!)

Comments are closed.